Tastbare herinnering aan het afscheid van je dierbare


Fotograferen is naast schrijven een van mijn grote liefdes. Afscheidsfotografie is misschien niet de meest voor de hand liggende keuze. Het is wel wat mij boeit. In opkomst is het ook. Een fotograaf bij een afscheid is steeds gewoner. En terecht. Want waarom zouden we alleen bij blije gebeurtenissen foto's maken? Foto's zijn een tastbare herinnering aan je dierbare. 


Tranen en liefde

Met iemand in gesprek gaan over verlies wordt met het fotoalbum op tafel net ietsje makkelijker. Maar het is meer dan dat. Aan de hand van foto's haal je de persoon om wie het gaat terug, met alle emoties die daarbij horen. Tranen en liefde, heel veel liefde.

Je hebt ook een handvat om aan bijvoorbeeld je (klein)kinderen te laten zien hoe het was, het afscheid van bijvoorbeeld papa, mama, opa, oma, broer(tje) of zus(je). Zijn de kinderen nog te klein om te begrijpen wat er allemaal gebeurt, dan zijn foto's iets waar je later makkelijk op teruggrijpt.


Onopvallend aanwezig

Het liefst zou ik me tijdens een afscheid onzichtbaar maken. Dat gaat niet. Met mijn camera in de aanslag beweeg ik me wel zo stil en onzichtbaar als mogelijk. Ik kleed me onopvallend en draag schoenen met stille zolen. Verder fotografeer ik zonder storende flits. Dat is soms wel eens een uitdaging, want de lichtomstandigheden zijn vaak verre van ideaal. Om dat op te vangen gebruik ik lichtsterke lenzen om die momenten te vangen die waarschijnlijk tijdens de roes van het afscheid totaal aan je voorbij gaan.

Ben ik uitgeknipt, dan vraag ik altijd of men mijn aanwezigheid niet lastig vond. Alle antwoorden die op deze vraag kreeg hebben één ding gemeen. Men merkte mij niet of nauwelijks op. Gelukkig maar. En dat terwijl ik toch voor de volle 100% aanwezig was.

Groeten, Ria


Tarieven fotoreportage

Basis: € 395,00 inclusief btw (maximaal 125 foto's). Dit is inclusief maximaal 5 uur fotografie (zonder flits); voorgesprek met nabestaanden en/of met uitvaartverzorger; reiskosten in een straal van 35 kilometer rondom Berltsum; bewerkte foto's (hoge resolutie) op usb-stick of via WeTransfer.

Meerprijs voor extra foto's: € 1,50 per stuk.

Meeruren: € 50,00 per uur.
Genoemde prijzen zijn inclusief btw.


Tarieven fotoalbum

In overleg.


Interesse?

Neem gerust vrijblijvend contact met me op, bij voorkeur per telefoon: 0653 64 03 98.

~~~~

De foto's die je op deze pagina als voorbeeld ziet, heb ik geplaatst met toestemming van de nabestaanden. Maar ook met hun toestemming deel ik geen al te intieme beelden. Die zijn voor de familie zelf.

~~~~Untitled photo

Ria heeft bij de uitvaart van ús mem, beppe en oerbeppe foto's gemaakt. We hebben niet gemerkt dat er foto's werden gemaakt. We hebben een prachtig fotoboek als herinnering. Deze foto's zijn op een warme en respectvolle manier gemaakt. Elke keer weer een brok in de keel als het boek wordt bekeken. Wat ons betreft een aanrader om Ria foto's te laten maken van een uitvaart.

Vriendelijke groet familie Schram


Afscheidsfotograaf Friesland is onderdeel van TekstActief.


Ria Algra | Tekstactief | Krússtrjitte 2 | 9041 BV Berltsum | info@tekstactief.nl | 0653 64 03 98 | KvK 01070432 |

Powered by SmugMug Owner Log In